1. Kasuta head tubakat ja korralikku sütt. Tubakatest Nakhla või Afzal ja sütest Nakhla, Belgia või Three Kings.
2. Kunagi ära aseta sütt otse tubaka peale välja arvatud juhul kui kasutad musta, nn mee tubakat. Muude tubakate puhul kasuta alati fooliumit.
3. Sütt süüta ikka õues mitte toas.
4. Liiguta sütt pitsi peal aegajalt edasi, siis kuumeneb tubakas ühtlasemalt ning maitse on seetõttu parem. Kui sütt ainult ühes kohas hoida võib tubakas kärssama minna ja siis muutub maitse vastikuks.
5. Kui suits on liiga kange, siis muuda söe asukohta ja seejärel puhu kergelt voolikusse, et see väljutaks ventiilist vaasi ülaossa kogunenud suitsu. Eeldab ventiili olemasolu.
6. Enne metallosa vaasiga ühendamist tee tihend märjaks ja kindlasti keera metallosa vaasi otsa, mitte ära suru.
7. Enne igat piibutamist võta piip lahti ja pese ta korralikult läbi. Loomulikult vaheta ka vaasis olev vesi.
8. Kasuta nikotiinifiltrit. See võtab kinni kõik jama mis voolikusse on kogunenud.
9. Tubaka värskuse säilitamiseks hoia seda õhukindlas pakendis.
10. Pestavate voolikute puhul aseta need peale läbipesemist rippuma et vesi välja nõrguks.